Kategorier
Alberta

Banff-Calgary.

Vi stod op til endnu en smuk solskinsdag, vejrguderne havde bestemt været på vores side på turen. Vi havde haft to fantastiske uger på vejene, men vi var også ved at være mætte af oplevelser, vi trængte til at komme til Calgary og bare slappe af og hygge med familien. Så vi ville forsøge at få det meste ud af dagen for det var den sidste dag i vores roadtrip.

Men først skulle vi se om vi kunne komme til at ligne canadierne, vi skulle have en cowboyhat. I udkanten af Banff fandt vi en rigtig sjov butik The Indian Tradingpost, hvor John fik sin hat. Jeg fik ikke en hat i denne omgang men havde øje for en som jeg senere købte i Calgary.

Canadas første national park Banff National Park blev grundlagt omkring udspringet fra nogle varme og mineralholdige kilder. Kilde udspringene er i dag kendt som The Cave and Basin National Historic Site of Canada. Tidligere er stedet blevet brugt til rekreation, hvor man kunne bade i det mineralholdige varme vand fra kilderne.

cave and basin 1

Det underjordiske basin i grotten ved Cave and Basin

Kilderne opstår fra regnvand og smeltevand som siver mere end 2 km ned igennem sprækker i bjergene. På vejen ned vasker vandet mineraler ud af bjergene. Vandet bliver også svagt radioaktivt, dette menes at komme fra bjergene, en del af dem har temmelig høj naturlig radioaktivitet. På vejen ned igennem sprækkerne bliver vandet varmet op af varmen fra jordens indre. Opvarmet og fuld af mineraler bliver vandet skubbet op langs Sulphur Mountain forskydningen, undervejs køles vandet, for der efter at boble op som varme kilder ved jord overfladen.
Stedet der nu fungerer som museum ligger på et større område hvor der er flere kilder. I et udendørs bassin kan man tydeligt se kilderne pible op i bunden af bassinet.

I mange år kom folk til det udendørs bassin for at bade, da man mente at vandet kunne kurere forskellige dårligdomme, men det kan ikke have været behageligt for der hang en stank af rådne æg over bassinet. I 1912 blev der enda solgt vand på flasker fra kilderne, som man påstod havde helbredende virkning.

Udendørs bassin

På området udenfor  var der lavet et stisystem  som man kunne følge rundt og se de forskellige kilde udspring. Indendørs er der forskellige udstillinger fra national parken og historien om hvordan Cave and Basin blev opdaget og er blevet brugt op igennem tiden.
Efter rundturen ved de varme kilder kørte vi ned til Banff by, næste stop var Bow River Falls.

Bow River Falls

Vi havde været ved udspringet af floden oppe ved Bow Glaicer, set Bow Lake og fulgt floden langs Bow Valley Parkway så selvfølgelig skulle vi også se vandfaldet. Vi spiste vores frokost ved vandfaldet inden det var tid til at sætte kursen ud af Banff. Vi kørte omkring Tunnel Mountain road på vejen ud af byen. På toppen er der et udsigts punkt hvor man kan se Hoodoos. Der er også fantastisk udsigt til det legendariske Banff Springs Hotel.

Hoodoos

Det sidste stykke vej til Calgary kørte vi af Bow Valley Trail. Vi havde ikke lyst til at køre af hovedvejen, for vi ville nyde det sidste af turen. Da vi havde kørt i en times tid kom vi til en gammel trækirke som ligger midt i ingenting, der gjorde vi et stop.

The McDougall Stoney Mission Church blev bygget i 1875 af metodist missionærerne George og John McDougall som kirke til Assiniboine folket eller Stoney people som de også bliver kaldt. Kirken er den ældste protestantiske kirke på sit oprindelige sted i det sydlige Alberta, den blev fredet i 1979. Der bliver holdt en gudstjeneste hvert forår og en om efteråret, og det er populært at bruge kirken til bryllupper.
Nu var der kun tilbage at finde til Calgary for vores tur havde nået enden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *