Kategorier
Ferie Vores Danmark

B&B ved vestkysten

På vores lille fotosafari langs vestkysten fra Søndervig til Esbjerg benyttede vi os af muligheden for at overnatte på Bed and Breakfast. Vi valgte 2 forskellige steder. Den Gamle Præstegård ved Søndervig var vores første valg, den fandt vi på traditionel vis via deres hjemmeside. Vores andet valg af overnatnings sted var i Esbjerg som vi fandt gennem Airbnb.

Den Gamle Præstegård er bygget i 1904 og fungerede som sådan indtil 1998, hvor værtsparret Hanne og Erik overtog stedet. De har siden nænsomt restaureret stedet og bygget til.
De har 4 værelser som de bruger til overnattende gæster, 2 værelser i hovedhuset og 2 værelser i annekset.
Vi havde booket et af værelserne i annekset, da det var det eneste værelse som var ledigt. I forbindelse med de 2 værelser i annekset er der et opholdsrum med bla service, køleskab, mikroovn og kaffemaskine m.m. Der er et badeværeles som deles af de to værelser.
I forbindelse med huset er der en stor park lignende have som er til fri afbenyttelse.


Vi ankom til Den Gamle Præstegård ved 14 tiden og blev modtaget af Erik og hunden Fibo, hvor vi blev vist rundt og fik fortalt hvor tingene var. Hanne hilste vi først på om aftenen, da vi kom tilbage fra vores udflugt.
Morgenmaden bliver serveret i den fine gamle spisestue og der er alt hvad hjertet kan begære hvad angår morgenmad. I de omgivelser har man ikke lyst til at blive færdig med at spise.
Morgenmaden er inkluderet i prisen.

Både Hanne og Erik er meget venlige og gæstfrie værter, som gerne vil at gæsterne føler sig godt tilpas hos dem. De er behagelige at snakke med, hvilket de gerne vil dog uden at være påtrængende. Indretning og værelserne er hyggeligt, der er rent og pænt over alt. Alt i alt en rigtig god oplevelse og skal vi til Søndervig igen er det hos Hanne og Erik vi skal overnatte.

I Esbjerg skulle vi overnatte hos Liselotte. Liselotte bor i en gammel villa fra 1904, som er restaureret nænsomt i den gamle stil. Villaen ligger tæt på Esbjerg centrum, men alligevel er der fine parkerings muligheder ved huset.
Vi skulle bo i et stort kælderværelse med egen indgang via en hyggelig gårdhave som er til fri afbenyttelse. Der er eget badeværelse og et lille toilet til værelset.
Værelset er hyggeligt indrettet med bla køleskab,skab med service, tv og touch computer. Omgivelserne er lyse og lækre og der er rent alle steder.


Liselotte er en behagelig og gæstfri vært som forsøger at gøre det bedste for sine overnattende gæster, og det lykkes hun til fulde med. Vi nød at være gæster hos hende.
Det er muligt at tilkøbe morgenmad som bliver sat ned til værelset når man måtte ønske det.
Vi kommer gerne igen hvis vi skal til Esbjerg en anden gang.

Alt i alt har vi haft 2 rigtigt gode oplevelser og det er langt fra sidste gang vi benytter os af muligheden for at overnatte “privat”. Vi er begge to for magelige til camping og hoteller syntes vi generelt er triste. Desuden vinder Bed and Breakfast ved at de ligger alle vegne og blandt andet af den grund er de bekvemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *