Kategorier
Alberta

Calgary – Columbia Icefield

Efter at vi havde hentet autocamperen, ved lufthavnen kørte vi tilbage til moster som var vores base på hele turen. Autocamperen blev pakket og park passet hængt i forruden. Vi var klar til de næste 15 dages eventyr.
Omkring kl. 14 lagde vi fra land. Spændingen boblede i maven. Først skulle vi lige manøvrere autocamperen gennem trafikken i Calgary. Gæt om vi sad på nåle, mens Lotta (vores GPS) lystigt kvidrede “take slip road in 500 m”. Her skete så vores første fejl vi tjekkede ikke hvilken rute Lotta valgte til os ud af Calgary. Og selvfølgelig valgte hun den rute vi ikke ville køre, da vi opdagede det kunne det ikke betale sig at vende om, så vi endte med at køre 200 km forkert i forhold til vores plan. Og ja det var 200 km………

Road-to-Rocky-Mountain3

Så vi kørte nord ud af byen (rute 2) i stedet for vest. Efter et kort stop i Red Deer, hvor vi provianterede, fortsatte vi vest på mod Icefield parkway. Det var her vi stødte på den første af mange skovbrande. Vores reviderede plan var at ramme Columbia Icefield inden natten. Vi havde ikke booket campingplads da vi mente at vi nok kunne finde en plads når vi kom frem. Hvad vi ikke viste var at det tager lang tid at køre autocamper i Canada, dels pga. bjergene men mest fordi der er så smukt og canadierne med rund hånd drysser raste pladser langs vejene med smuk udsigt. Derfor blev det til mange stop.

Så det var omkring midnat før vi nåede i nærheden af Columbia Icefield. Vi forsøgte at finde et sted for natten, desværre var alt optaget. Vi gav op og parkerede på parkeringspladsen ved Columbia Icefield. og blev enig om at vi måtte flytte os hvis vi blev jaget væk af politiet. Trætte og fulde af indtryk krøb vi til køjs efter 600 km på vejen.

Mount_Michener

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *