Kategorier
Californien

Carmel by the sea

En tur i Clint Eastwoods fodspor og en tilladelse til at gå i højhælede sko, var de alt overvejende grunde til at vi ville gøre et stop i Carmel.
Den smukkeste vej til Carmel by the sea eller bare Carmel er selvfølgelig ad 17 mile drive, en af de mest berømte “scenic drives” i verden. Vejen går gennem et privat velhaver område med kæmpestore villaer. Området er lukket med bomme og der skal betales for at få lov til at køre på vejen.
Vejen snor sig igennem et smukt landskab, der veksler mellem velplejede golfbaner, hele 5 af slagsen på de 17 mil, og vildtvoksende cypresser.
17-mile-drive-2
Der er rigeligt med udsigtspunkter hvor man kan nyde udsigten over Stillehavet. Turen tager et par timer alt efter hvor mange stop der gøres under vejs.

17-mile-drive
Et af de obligatoriske stop er ved Lone Cypress, muligvis det mest fotograferede træ i verden. Er vejret smukt kan man være heldig at få et fantastisk billede af den ensomme Cypress  på kanten af Stillehavet. Men ofte hænger havgusen tungt over kysten og letter som regel først hen på eftermiddagen.

lone-pine
Carmel

Carmel by er en helt speciel lille by, næsten som taget ud af et eventyr. Mange af husene er bygget i “fairytale cottage-style” som er typisk for byen. Dette giver det helt specielle eventyr udseende til byen og får den til at emme af hygge. Byen bærer  præg af de mange kunsterne som har boet i byen gennem de sidste næsten 100 år og som stadigvæk holder til i byen. Der er et galleri på næsten hvert gadehjørne og hvis man er kunst interesseret kan der nemt bruges et par dage på at udforske de forskellige gallerier.
I bymidten er der masser af små forretninger, små hyggelige spisesteder og muligheder for vinsmagning. Rundt i byen mellem husene er der små pasager og gyder næsten som skjulte hemmelige oaser. Byen bærer også præg af at forskellige berømtheder har kastet sin kærlighed på byen. Bland andet Doris Day og selvfølgelig Clint Eastwood som var borgmester i byen i 80’erne. Hvis man er heldig kan man støde på Clint Eastwood på gaden, han ejer stadigvæk Mission Ranch Hotel and Restaurant i Carmel.
carmel

Sjove facts om Carmel

Carmel er også hjemsted for en del finurlige og sjove love og traditioner. Tidligere har der været en lov som forbød salg af is og indtagelse af is på offentlig steder. Denne blev heldigvis afskaffet med hjælp fra Clint Eastwood da han var borgmester. Der er bl.a. heller ingen postkasser, alt posten skal afhentes på post kontoret, fordi der ingen adresser er. Hvis man skal finde et hus er det for eksempel 3. hus på østsiden efter Mission street, navnet på huset eller huset med stakittet lavet af drivtømmer. Der er heller ingen gadelygter og det er så her at tilladelsen til at gå i højhælede sko kommer ind i billedet.
Kombinationen af de manglende gadelygter og at byrådet havde besluttet der skulle være en del træer i bybilledet gjorde det svært at have jævne fortove.  I 1920’erne blev der indført en lov for at forhindre de velhavende damer i at anlægge sag mod byen når de snublede i deres højehælede sko. Loven bestemte at der skulle søges om tilladelse til at gå i højhælede sko. Man frasiger sig retten til at sagsøge byen når man får tilladelsen til de høje hæle.

city-hall-carmel
Loven eksisterer den dag i dag, dog håndhæves den ikke, men på City Hall kan man få en tilladelse ganske gratis. Man skal legitimere sig og registreringen bliver ført til protokols på rådhuset. Hvorefter man får udleveret en nummereret “Permit for the wearing of shoes with heels”.

roedesko

Hog’s Breath Inn er er en lille hyggelig resturant som ligger inde i en gyde i midtbyen. I gyden udenfor resturanten er der indrette en hyggelig gårdhave med et fantastisk væg maleri. Hog’s Breath Inn tidligere ejer var Clint Eastwood. Indenfor i resturanten er man ikke i tvivl om forbindelsen til Clint’en, da der er rigt udsmykket med billeder fra hans karriere.

hogs-breath
Da vi fik menukortet faldt vi selvfølgelig for fristelsen og bestilte en omgang Dirty Harry! Som forøvrigt smagte aldeles udmærket.

dirty-harry_2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *