Kategorier
British Columbia

Chilliwack – Kelowna

Da vi trådte ud af camperen denne morgen hilste vi på vores “nabo” og hendes hund. Det var en pensioneret sygeplejske som havde købt en camper og nu kørte hun landet rundt. Hun ville opleve det fantastiske land som hun levede i. Vi snakkede lidt og hun var vældig interesseret i hvad vi var for nogle. Vi manglede noget flaske vand som vi handlede i Wal-mart. Canadierne tilsætter klor til deres drikkevand, det kan sagtens drikkes men vi lærte det aldrig på grund af klor lugten. Denne dag var mest en køredag, vores næste mål var vin distriktet i Okanagan Valley. Vi skulle ende op i Kelowna til aften, men først skulle vi lige køre ca. 360 km.

Vi kørte langs Okanagan Lake hele vejen fra Kalden op til Kelowna. Okanagan Lake er 135 km lang og den er 232 m dyb på det dybeste sted. Der kan sagtens bades i søen om sommeren. Desuden siges det at søen har sit eget søuhyre, en slange lignede skabning som hedder Ogopogo. Langs bredden af søen kan man se vinmarkerne og frugtplantager på skråningerne. Området er utrolig frugtbart og det er næsten som at komme til syd Frankrig hvad angår temperaturen. Okanagan Valley blev også hurtigt et af mine favorit steder i Canada. Den tørre varme luft var utrolig behagelig og gav en syden stemning. Der var frugt plantager og vingårde spredt med rund hånd og med bjergene som baggrund, et utrolig smukt sted. Og så ulig det Canada som jeg havde forestillet mig på forhånd. Jeg ville elske at tilbringe en sommer der, så det er et sted som jeg helt sikkert skal besøge igen.

Okanagan Lake med vinmarker på skråningerne

Da vi kommer til Peachland er der en skov brand under udvikling. Vi ankom ved 15.30 tiden, branden var startet omkring middags tid. Skovbranden var på en skråning forholdsvis tæt på et villa kvarter. Først ser vi et stort fly, flyve ind over området. Dette fly smider rød farve hen over området, så de fly der kommer med vand har noget at sigte efter.

Skovbrand

Kort tid efter begynder flyene med vand at flyve hen over området. De dumper vandet over skov branden for derefter at gå ned på Okanagan Lake for at fylde op med vand igen. Sådan flyver de i rundkreds i forsøget på at slukke branden.

Vi finder en plads Willow Creek campground. Da vi har indrettet os gik vi en tur omkring Subway og den lokale liquor store. Vi er enige om at vi vil en tur ned til søen for at nyde vores mad og solnedgangen. Dette måltid som bestod en sandwich og en øl i en brun pose var nok omtrent det bedste på hele turen alene på grund af udsigten. Vi tilbragte et par timer på stranden, mens vi bare slappede af, nød varmen og bølge skvulpene.

Afslappet John

2 kommentarer til “Chilliwack – Kelowna”

I giver lyst tilbage opleve søen, som I har besøgt. Måden at slukke brand på minder om Disney-filmen om flyet, der ville være racerfly, men også hjælper ved en skovbrand. Hvis I er til animerede film, bør I se den ❤️

Alle burde opleve Okanagan Lake, og landet omkring den, især vingårdene som du kan læse om snart. Det blev lynhurtigt et af vores yndlingsområder i Canada. Ja, vi er helt klart til animerede film 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *