Kategorier
British Columbia

Clearwater – Hope

Det viste sig at camping pladsen vi overnattede på faktisk lå en times kørsel fra vores næste udflugts mål, så vi måtte tilbage mod Jasper igen. Efter vi havde tømt og tanket frisk vand var vi klar til dagens udflugt. Nu skulle vi ud for at se om vi kunne finde bjørne. Hjemmefra havde vi fundet River safari, som vi syntes så spændende ud. Vi valgte turen med båd. En tur på ca. 1 time i en specielt bygget båd som kan sejle på så lidt som 10 cm vand. Båden kan rumme 16 personer og vores “pilot”/guide Dylan. Dylan er en utrolig festlig og dygtig guide som på hele turen ned af floden North Thompson River var rigtig god til at fortælle os om området og vise os de forskellige dyr som er omkring floden. Vores destination var Mud lake.

Mud Lake

Dylan vidste der var et sted hvor der var en chance for at se bjørne. Vi havde dog fået at vide at der “kun” ville være 90% chance for at vi fik dem at se. Men med den storslåede natur og den fantastiske oplevelse det var at sejle i den, gjorde det egentligt ikke så meget hvis bjørnene ikke viste sig den dag.

Men heldet var med os. Der var 3 bjørne som kom ned til søen og gik langs den. Båden stoppede ca.30 m fra bredden og vi fik besked på at være musestille. Først kom der en han bjørn. Lidt senere en hun med en unge som holdt sig lidt på afstand.

Ungen gemte sig for han bjørnen da den kunne finde på at slå ungen ihjel for a parre med hunnen. Bjørnene var fuldstændig upåvirket af at vi var der. Grunden til dette er at de ikke ser os som en trussel når vi er ude på vandet. De næste 20 minutter sad vi alle helt stille i båden. Det var en fantastisk oplevelse at se bjørnene i deres naturlige miljø.

Da bjørnene vandrede væk, fik vi lige en “biologitime” af Dylan som handlede om hvordan de sorte bjørne lever, formerer sig og overlever i naturen.


På vejen tilbage sejlede vi en rundtur på søen og gjorde stop ved Parberry Falls, et smukt vandfald et stykke fra bredden, inde i skoven.

Parberry Falls

Tilbage efter knap 2 timer, var vi temmelig opstemte og vi følte os utrolig heldig fordi vi havde fået lov til at være gæst hos bjørnene i deres naturlige omgivelser.

Men vi skulle jo videre med vores eventyr. Næste stop var Hope hvor vi skulle overnatte. Vi var fremme kl. 21.30 og det lykkedes os at få den sidste plads på en campingplads. Vi fik lidt at spise inden vi tørnede ind efter en lang og god dag.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *