Kategorier
Alberta

Columbia Icefield – Jasper

Da vi efter morgen maden åbnede døren på autocamperen, mødte der os et storslået syn. Udsigten til Athabasca gletcheren og bjergene omkring. Vi fandt også ud af at vi havde parkeret for natten lige ved siden af en p plads for overnatning i autocamper.

mount_athabasca

Dagen skulle tilbringes med udflugt op på gletcheren. Forestillingen om at skulle opleve at gå på en gletcher der er så urgammel og samtidig besidder så stor kraft giver en smule ærefrygt. Den er op til 350m tyk og dækker ca. 325 kvadratkilometer. Smeltevandet fra gletcheren løber ud i 3 verdens have Stillehavet, Atlanterhavet og det Arktiske hav.

athabaca glecher1

Selve gletcheren vokser med ca 25m om vinteren men svinder med ca 30m om sommeren.Tænk at vi ikke kan passe bedre på noget som er så gammel og så smukt. Nok er den smuk men også farlig. Ganske få dage før var der blevet fundet en bjergbestiger som var omkommet på gletcheren for over 20 år siden.

Efter vores oplevelser på isen fortsatte vi vores tur videre ad Icefield Parkway mod Jasper. Næste stop var ved Tangle Creek falls, et smukt vandfald som ligger lige ud til vejen, helt klart et stop værd.

tangle

På vores vej videre kom vi forbi Honeymoon lake, hvor der også er en campingplads som man kan benytte, betaling sker ved at man ligger penge i en kuvert hvor man registrer sig, der er “first come first serve” hvilket betyder at det er dem som kommer først der får en plads.

honeymoon_lake

Sunwapta falls var næste stop denne dag, hvor vi også handlede souvenirs i en lille butik, med indianer håndarbejde. Det var efterhånden ved at være sidst på eftermiddagen så kursen blev sat mod Jasper som var vores mål for dagen. Lige inden vi kørte ind i Jasper kom vi forbi Jasper SkyTram, egentlig var den ikke medregnet i denne dags program, men vejret var godt og vi tog en hurtig beslutning, det var i dag det skulle prøves.
Turen op til toppen af Whistlers Mountain i “gondolen” var ikke lige det sjoveste jeg havde prøvet, men op skulle vi.

gondol

Vi var de eneste der var med op på den tur og den stakkels guide forsøgte ihærdig at aflede min opmærksomhed fra højden. Han var utrolig god til at fortælle om hvad der foregik, om området og bjergene. Det var for øvrigt en ting vi fandt ud af på vores tur i det canadiske, alle guides vi stødte på var utrolig velforberedte, vidende og venlige. Vel oppe kunne vi nyde den fantastiske udsigt til Rocky Mountains. Fantastisk smuk , udsigten tager fuldstændig pusten fra en.

Det gav god sult at være på toppen af verden, vi besluttede os for at nu skulle vi finde Jasper, på vores vej ned mod byen mødte vi vores første bjørn. Den kom slentrende fuldstændig ligeglad over vejen ca. 20 meter foran bilen.

DSC_0130

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *