Kategorier
Alberta

Dinosaurernes verden.

Mod vest havde vi Rocky Mountains, det skulle vi se meget mere til senere. Men vi ville også gerne se lidt af det der lå mod øst, så vi kørte til Drumheller, der er der nemlig dinosaurer!

De to foregående dage var gået med en udflugt mod vest, ud midt i Rocky Mountains, og selvom bjergene var hoved attraktion for os, ville vi også gerne se det flade prærie landskab øst for Calgary. Omtrent 1½ times kørsel øst for Calgary ligger byen Drumheller, hvor Royal Tyrrell Museum of Palaeontology ligger, her findes en af verdens største samlinger af dinosaur skeletter, med mere end 130.000 fossiler i samlingen, et passende mål for en endags udflugt. Vi hoppede endnu engang i Mosters bil, og satte kursen ud af Calgary.

prairie

Køreturen til Drumheller var ret begivenhedsløs. En ting man dog lægger mærke til med det samme, når man kører mod øst i stedet for mod vest, er terrænet. Hvor horisonten mod vest er fuldstændigt domineret af Rocky Mountains, er der mod øst helt fri udsigt ud til horisonten. Det ligner Danmark, bare ganget op nogle hundrede gange.

Royal Tyrrell Museum of Palaeontology

Drumheller er en forholdsvis lille by, og man ser den ikke før man er på vej ned i den. Den ligger i en dal, så byen kommer lidt som en overraskelse, når der ellers er frit udsyn til alle sider. Vi fandt let Royal Tyrrell Museum, og fik parkeret bilen, og glædede os til at komme ind i ly for varmen.

Tyranno_Jaws

Det første vi mødte var ham her, han så temmelig bidsk ud! I det hele taget vrimlede det med dinosaurer der så meget lidt skelet agtige ud, selv dem der ikke var andet end skeletter så ret livagtige ud. Museet er meget stort, vi gik rundt derinde det meste af 3 timer, og vi kunne sagtens have brugt meget mere tid. Der var fantastiske udstillinger overalt, med udførlige beskrivelser af hvordan miljøet og livet har været for disse giganter. Hvis man nogensinde har været facineret af dinosaurer, og kommer i nærheden af Drumheller, er det helt klart et besøg værd.

tyrell_1

tyrell_3

tyrell_4

tyrell_2

Hoodoos

drumheller_hoodoos

Nær Drumheller er der også en større samling af Hoodoo formationer, dem var vi naturligvis nødt til at se nærmere på. En Hoodoo består af en top sten, med blødere materialer nedenunder, efterhånden som vejr og vind eroderer landskabet omkring, efterlades der en søjle med stenen foroven. Med tiden bliver søjlen tyndere og tyndere, og tilsidst vil stenen falde ned af søjlen, hvilket så efterlader søjlen ubeskyttet mod elementerne.

Horseshoe Canyon

Da vi havde en ret lang køretur tilbage til Calgary, var vi nødt til at køre videre efter kort tid, vi gav os dog lige tid til at stoppe og nyde udsigten ved Horseshoe Canyon. Horseshoe Canyon er en hestesko formet dal formet af smeltevand fra istidens gletchere. Udsigten er fænomenal, og havde vi haft tiden ville vi helt sikkert havde været ned i dalen og vandre rundt.

horseshoe_canyon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *