Kategorier
Fotografi

Fra kamera til væg.

Lige nu er vi i gang med et lidt spændende projekt, det er tid til at et af mine billeder skal på tryk.
Tiden er kommet til at jeg skal have konstateret om mine billeder holder når de bliver forstørret og kommer op på en væg.

Begyndelsen

Det hele startede ved et tilfælde for et par år siden. John skulle have et godt kamera i julegave så han kunne tage nogle gode billeder når vi var på ferie. Det endte dog med at det blev mig som kom til at fotografere når vi var på tur og jeg blev ret hurtig bidt af det. Siden har det langsomt men sikkert grebet om sig med både udstyr, kurser og ture ud i naturen for at lære og for at fange nogle smukke øjeblikke i billeder.  Heldigvis er John også hoppet med på vognen nu, så vi er sammen om det. Man kan vist rolig sige at en stor del af vores fritid går med foto i en eller anden form. Hvis det var muligt ville jeg bruge alt min tid på at fotografere men jeg er desværre ikke så god at det er en mulighed.

Billedet bliver til

På vores tur til USA denne sommer, havde vi 3 dage i San Fransisco. Og jeg var temmelig bestemt på at komme hjem med et billede af den ikoniske Golden Gate Bridge. Vores program i San Fransisco var temmelig pakket så der var ikke megen tid til at fange billedet. Og hvor fandt vi lige det bedste sted at stå når der skulle fotograferes? Fotografering kræver research, god tid og ro. Vejret skulle jo også helst være med os.

Så det endte med at vi bare tog en chance. Vi pakkede vores foto grej en aften et par timer før solnedgang, prajede en taxi og bad chaufføren om at køre os hen til det bedste sted at fotografere Golden Gate Bridge. Stedet vi endte var sådan set fint og der var godt udsyn til broen. Efter følgende ville jeg ikke have valgt stedet. Men det er en af de ting som sker når man ikke spørger en fotograf om location, men en venlig taxichauffør som bare gerne vil vise byen til nogle turister.

Vi fik pakket ud og vi fik prøvet af, hvor vores grej skulle sættes op og hvilken linser der kunne bruges. Så efter en halv times tid var vi klar til at fange Golden Gate i solnedgang. Desværre stod vi på den forkerte side af broen, så vi fik ikke helt udbytte af det fantastiske lys som solnedgangen kastede på broen. Men det var som sagt vores egen skyld, vi kunne bare have lavet noget ordentligt research.

Vi brugte et en god times tid med at fotografere inden der blev for lidt lys til at det kunne kaldes et solnedgangs billede. Der blev skudt omkring 50 billeder den aften, og med fingrene godt krydset for at der var noget godt på SD kortet drog vi tilbage til hotellet. Vores fantastiske aften ved Golden Gate Bridge i solnedgang var slut.

Tanke om forstørrelse

Vel hjemme igen fra USA, skulle billederne fra ferien gås igennem. Billederne fra Golden Gate viste sig at kunne have potentiale til andet end ferie albummet. Så derfor blev et af dem redigeret med henblik på at der skulle laves en god forstørrelse på aludibond. Men inden den dyre forstørrelse bestilles, skal der lige laves et prøve tryk af fotografiet for at se om det hele spiller på billedet.
Prøve trykket bliver i format 35 cm x 60cm som er det format billedet har efter beskæring, det betyder så også at vi selv skal til at snedkerere en ramme til det hvis det skal rammes ind.
Og nu vi er ved formater kan det godt undre, hvorfor de fotorammer man kan købe færdig lavet ikke passer til de formater, man kan bestille billeder i, når der skal laves forstørrelser.
Jeg har ikke erfaring med at lave stor skala print så hvorfor ikke starte der hvor det er billigst og lettest nemlig ved at bestille online. Hvis billedet så holder vand kan jeg finde en rigtig god trykker til at lave den dyre udgave på aludibond.
skaerm

Men nu får vi se om mit billede er så godt som jeg selv syntes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *