Kategorier
Californien

Glass Beach

Det var ønsket om at besøge Glass Beach som gav start skuddet til vores road trip i USA. For et par år siden snublede jeg ved et tilfælde over nogle billeder fra stranden. Jeg forelskede mig straks i synet af en strand dækket med vådt slebet havglas. Det skal lige siges at jeg samler på havglas.

Glass Beach ligger ca. 300 km nord for San Fransisco ved Fort Bragg. Turen fra San Fransisco kørte vi ad High Way 1 langs vandet. En fantastisk smuk vej, med mange bakker, som snoede sig igennem landskabet langs kysten. Trafikken nordpå var temmelig begrænset så vi nød dagen langs vandet i smuk solskin næsten helt alene på vejen. Kysten er fantastisk med stejle skråninger, store klipper ved og i vandet og rigtig fine sandstrande ind imellem.

kyst mod fort bragg 7855

På vej til Mendicino 7871

strand mod fort bragg 7868

Vi havde booket overnatning i Mendocino på Glendeven Inn ca. 15 min kørsel fra Fort Bragg. Glendeven Inn er en fantastisk hyggelig lille Inn. Jeg syntes at den fortjener sit eget indlæg.

Barn Glendeven inn

Da vi var kommet på plads i vores værelse, kørte vi til Fort Bragg. Vi ville se solen gå ned på Glass Beach og jeg ville også se om der kunne fanges nogle fine billeder af glasset.
Glass Beach er resterne af en losseplads som blev lukket ned i 1967, hvorefter pladsen blev renset op men glasset blev tilbage på stranden. Efter mange år i vandet er glasset blevet slebet på kanter og i overfladen så det er blevet til havglas. Det siges at da der var mest glas på stranden var laget af glas 7 fod tykt altså godt 2 meter. I Fort Bragg er der også et glasmuseum som er et besøg værd. Indehaveren er en pensionist som gerne vil fortælle om stranden og området. Det er gratis at komme ind.

Glass beach 8067

Solnedgangen på Glass Beach er så smuk, når de gyldne stråler fra solen som rammer glasset. Glasset stråler og glimter i alle farver og solens stråler spejler i havet mens den er på vej ned i horisonten. Det er en af de smukkeste solnedgange jeg endnu har oplevet. Det var en rigtig dejlig afslutning på en lang dag som også var den første af mange på vejene i USA denne sommer.

glass beach 7966

solnedgang glass beach 5705

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *