Kategorier
Alberta

Hike til Twin Falls

Hvis man følger Trans Canadian Highway fra Calgary mod Field lander man praktisk taget midt i Yoho National park.
Vil man hike op til Twin Falls er det her turen begynder, drej fra ved Yoho Valley road mod Takakkaw falls ca. 3 km før Field.
Fra parkeringspladsen ved Takakkaw Falls kan det lade sig gøre at hike op til Twin Falls. Turen frem og tilbage er omkring 17 km lang, med en en stigning på ca 300 m på vejen op.

Takakkaw Falls

På Cree betyder Takakkaw “Det er fantastisk”. Vandfaldet har et fald på 302m. Daly Glacier, som er en del af Waputik Icefield forsyner vandfaldet med vand.

På rette vej

Pak en rygsæk som indeholder rigeligt med vand, en god madpakke, lidt snacks, sol creme, selvfølgelig et kamera og varmt tøj da vejret kan skifte i løbet af kort tid. Husk også lidt penge. Regn med at turen varer hele dagen. Så start tidligt. Turen starter ud i ca. 1490 m højde.
Temperaturen var da vi hikede turen den 27. juli, 4 grader om morgenen klokken 07.30. Da vi kom tilbage igen til aften var temperaturen 28 grader.
Gå ca. 500 meter mod nordvest fra parkeringspladsen inden sporet starter.
Det første lange stykke er temmelig fladt, men med en rigtig god sti som er godt opmærket. Husk alligevel et kort. Efter kort tid passerer man en plads hvor der kan camperes med telte.

Hike2-2
hike2-1

Vejen til Twin Falls

Det er en tur som byder på en god variation i landskabet. Det meste af tiden vandrer man langs Yoho River som har sit udspring ved Yoho Gletcheren og løber ud i Kicking Horse River. En del af turen går gennem skov med begrænset udsigt men der er adskillige vandfald på turen.
Efter knap 4 km krydser sporet Little Yoho River som løber over i den større Yoho River.

Yoho River

Kort efter at sporet har krydset floden passere det forbi Laughing Falls. Et smukt vandfald, hvor det er muligt at komme helt tæt på.
Her er det en god ide at holde det første hvil. Find en stor sten i kanten af vandet og nyd udsigten til Laughing Falls.

Laughing Falls

Nu er der bare omkring 2,5 km tilbage før målet er nået. Et stykke tid inden man kommer til Twin Falls kan vandfaldene ses på afstand. Vandfaldene har et udspring på 180m fra en klippe i massiv kalksten. Floden fra gletcheren som forsyner Twin falls deler sig i to lige inden vandfaldene det er derfor der er to vandfald. Hvis man fortsætter omkring 1,5 km længere op kommer man til kanten ved toppen af Twin Falls.
Neden for vandfaldene er der bænke hvor man kan sidde og nyde sin madpakke.

Hike2-6

Inden turen går videre er der lige et stop som bare skal gøres.

Twin Falls Tea House.

Twin FallsTea House er bygget i 1920’erne som et sted hvor vandrere, klatrere og “trail riders” kunne søge ly og få et måltid mad i national parken.
Te huset bliver stadig væk flittig besøgt af vandrere og klatrere som gør et stop ved huset. Huset er åben 6 uger om året.
Det er Fran som bestyrer huset det har hun gjort siden i begyndelsen af tresserne. Forsyningerne bæres stadigvæk op til te huset til fods.
Når du har taget skoene af uden for huset, træder du ind i en hytte hvor tiden har stået stille de sidste mange årtier. Fran står ved komfuret eller er ved at bage en frisk omgang chocolate chip cookies. Det er nu dine medbragte penge skal bruges til en omgang frisk lavet limonade og en lun chocolate chip cookie. Det må du for alt i verden ikke snyde dig selv for.

The Tea House

Vejen tilbage

Tag turen tilbage af en anden rute, fortsæt mod øst fra Te huset til Marpole Lake, en smuk bjergsø. Lige efter søen er der et kæmpe sten skred som er temmelig bredt og langt. Det meste af sporet i sten skredet er tydelig men noget af tiden forsvinder det, så hold øje med varder bygget af sten som angiver hvor sporet er. Dette stykke er også langt det sværeste at gå. Man skal koncentrere sig når man går, for der er løse sten over alt så det er nemt at snuble, nogle sten er så store at der skal kravles over dem. Men det er anstrængelserne værd når man står på toppen af sten skredet. Det er her man belønnes med den bedste udsigt på turen.

Marpole Lake set fra toppen af sten skredet.

Udsigt fra sten skredet.

Derefter kommer et stykke med skov inden man igen er tilbage på sporet ved det flade stykke som turen startede ud med.
Jeg vil mene at turen er middel i sværhed, dels på grund af længden på turen, men også på grund af sten skredet.
Men en fantastisk tur som viser så meget af Canadas natur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *