Kategorier
Alberta British Columbia

Jasper – Clearwater

Efter et dejlig måltid mad på en restaurant i downtown Jasper, slenterede vi roligt igennem byen og kiggede på butikker. Jasper er en dejlig lille by med ca. 4000 fastboende indbyggere. Men det er tydeligt byen lever af turisme både om sommeren og som skisportssted om vinteren. Det lykkedes os igen ikke at få plads på en campingplads, så da det blev mørkt fandt vi en raste plads vi holdt ind på.

hovedgaden Jasper

Udhvilet og klar til de næste eventyr, vågnede vi og slog døren op til et fantastisk syn igen. Det var nok lige omtrent her at vi blev enig om at vi aldrig mere ville hjem, vi var solgt.

udsigt2

Vores plan for denne dag var at besøge Spirit Island en lille ø som ligger i den sydlige del af Maligne Lake. Det er nok en af de mest besøgte turist attraktioner i de canadiske Rockies. Men hvorfor lige den ø? Det skyldes simpelthen et tilfælde og en reklame kampagne. Kodak fotografen Peter Gales skulle finde et afsidesliggende sted som kunne hjælpe med at sælge deres film. Han snublede over øen ved et tilfælde. Hans billede blev en del af en Kodak’s Colorama kampagne på Grand Central station. Billedet hang der i mere end 40 år og millioner af mennesker så det. Det er temmelig sikkert derfor at denne lille ø er blevet så ikonisk, ja altså ikke at forglemme at den også er smuk. Det lykkede os at få billetter på båden til klokken 13. Hvilket gav os lidt fritid til at udforske Jasper. Vi havde brug for at komme på internettet for at lave lidt planlægning af vores videre tur. Senere erfarede vi at alle Tim Hortons har fri wifi. Vi fandt et møntvaskeri/internet cafe/ badstue. Hvor vi fik et bad og nok den mest organiske – økologiske – bæredygtige kop grønne the, jeg nogensinde havde smagt, og “just for the record” det kom den ikke til at smage godt af. Vi fik booket en campingplads ikke så langt fra vores næste destination Clearwater. Vi ville gerne have tømt vores spildevand og have tanket op med frisk vand.

Vi havde booket den klassiske båd tur til øen som varer ca. 90 min, med 15 minutter ude ved øen.

Magline lake 1

Turen ud til øen var en fantastisk oplevelse med en utrolig veloplagt og interessant guide. Han fortalte bl.a en fantastisk historie om hvordan Maligne lake var blevet opdaget. Især en kvinde Mary Schaffer som besøgte og udforskede den i 1908. Hun skrev om søen i 1911 og dette gjorde at offentligheden fik kendskab til den. Maligne lake er ca. 22,5 km lang. 97 m dyb på det dybeste sted, i den sydligste ende af søen. Den ligger 1670 m over havet. Magline river løber ud i søen.

maligne-lake-

Da båden lagde til ved bådebroen fik vi besked på at når skipper “tudede med hornet” var der afgang og at han mente det. Vi fik 15 min til at udforske øen, dvs. vi kom ikke over på selve øen men gik nærmest halv vejs rundt om den inde på land. Og ja den er smuk, men nok mest fordi den ligger i nogle af de smukkeste omgivelser i verden.

Der blev knipset lystig fra alle sider i håb om at vi alle fik vores eget “Kodak moment”. Men mest af alt var det bare den storslåede natur og stilheden som gjorde et kæmpe indtryk.

Tilbage fra sejlturen var det tid til at proviantere lidt i Jasper inden turen gik videre til Clearwater. Et stræk på godt 300 km.

DSC_0554

På vejen krydsede vi en tidzone og løb ind i noget uvejr, med regn og torden, for øvrigt det eneste regn vi fik i de næsten 5 uger vi var i Canada. Vel fremme på campingpladsen fik vi tændt op, og lavet et lille hygge bål med rødvin og snacks.

lejrbål

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *