Kategorier
British Columbia

Kelowna-Osoyoos

Denne dag var dedikeret til ren hygge, vi skulle på rundtur til alle de wineyards vi kunne overkomme at besøge. På det lokale turist kontor fandt vi et Winery Passport for Oliver og Osoyoos området som vi besluttede os for at følge. Så vi kørte syd over langs Okanagan lake mod området hvor vi skulle på vin tur. Vejret var med os høj solskin og ca. 30 grader. En god dag at få slukket tørsten.

Fra Okanagen lake og til Skaha lake som er en noget mindre sø der passeres på vej syd over løber der en flod. Vejen til Oliver følger stort set floden. Denne dag hvor det var så varmt var der fuldt af alle mulige luftmadrasser, baderinge og badedyr udstyret med parasoller hvor folk hyggede sig og bare flød af sted med strømmen på floden.

Hygge på floden

Mange af de wineyards som ligger i Okanagan Valley er ikke særligt store, hvilket gør at produktionen af vin heller ikke er særlig stor. Derfor er det tit sådan at vingårdene selv står for salget af vinen enten fra en butik på vingården eller via internettet. Det lagt meget an på besøg af turister så der var vin smagning og en butik alle steder. Det var dog forskelligt hvordan det foregik. Nogle steder var det gratis andre steder kostede det 5-10$ som så blev fratrukket i prisen hvis man købte noget vin. Det var også vidt forskelligt hvor mange og hvilke vine man kunne smage. Men vi havde held til at krejle os til lidt ekstra på et par af vingårdene.

Første stop vi gjorde var hos Jackson Triggs, en af de større vingårde som også har et par vingårde ikke så langt fra Niagara falls.

Jackson Triggs producerer bl.a en Riesling Icewine, som smager helt fantastisk. Ice wine er en sød dessertvin. Som navnet antyder bliver vinen produceret når det er koldt. Druerne må først plukkes når der er -8 grader celcius eller koldere. Når druerne også presses i frost betyder det at sukker og syre indhold i druen er meget højt. Og da vandet er frosset medfører det en begrænset mængde af saft fra hver drue. Dette giver den meget søde og komplekse smag på vinen. Alkohol procenten ligger lavt, ofte på 9 til 12 %. Alt dette gør at vinen er forholdsvis dyr. På Jackson Triggs kunne vi smage på 4 vine som var valgt ud på forhånd vi fik dog lov til at bytte den ene vin ud med ice wine. Vi endte op med at købe 2 flasker af deres fantastiske ice wine.

Pinot Noir drue

Tinhorn Creek Winery var vores næste stop. Vi blev modtaget i hallen af en tjener som serverede et glas koldt hvidvin for os, før vi gik ind i butikken/ baren. Butikken her solgte ikke bare vin men også en del tilbehør som bøger, glas, delikatesser ol. Her fik vi igen mulighed for at smage 4 vine og vi fik krejlet os til at smage deres ice wine, som blev serveret i et lille chokolade bæger. Denne er normalt ikke på smagslisten fordi den er så dyr.

Lagring af vinen på tønder

Der er en resturant i forbindelse med vingården også, med en fint anlagt have hvor man kunne sidde og spise. I haven er der plantet rækker med de forskellige druesorter. Det var også muligt at se hvor vinen var lageret på fadene. I “vinkælderen” blev der for øvrigt spillet klassisk musik for fadene med vin.

Silversage Winery

Vi kørte videre til Silver Sage Winery, en lille lyserød romantisk vingård hvor det også var muligt at overnatte. Her var der trængsel og gang i den lille vin butik. Vi fik lov til at smage på hele rækken af vine på kortet, 14 blev det til. Silver Sage blev hurtigt et at mine favorit steder. Der var meget godt vin og stemningen var rigtig god der. Der var især 3 vine som faldt i vores smag. Deres pinot noir rødvin. Deres Raspberry dessertvin, som smagte af sød sommer. Og Flame lavet af gewurztraminer, fersken /abrikos frugt og chili. Først sødme så varm og stærk. En fantastisk aperitif vin. Vi købte en hindbærdessertvin som vi betalte 25$ for.

Church & State var den næste vingård vi valgte ud. Den var hel anderledes end de foregående, meget moderne glas og stål og meget business like. Her smagte vi 4 vine, det var faktisk kun mig for John kørte. De steder hvor vinen var gratis nippede John lige til den og jeg fik resten så der var dobbelt op til mig. Dette medførte så også at inden vi nåede middag slæbte jeg rundt på en pæn lille fjer. Vi skulle betale 8$ for at smage de 4 vine.

Maverick

Det sidste stop på vores winyard tur blev Maverick. Et fantastisk lille sted. Butikken var lige åbnet 3 uger før og de havde allerede udsolgt af deres “flagskibs” rødvin. Vi var de eneste som var i butikken. Her smagte vi igen 4 vine, som alle faldt i vores smag. Vi endte med at købe en rigtig god hvidvin som vi planlagde skulle indtages med en pasta ret dagen efter.

Det var efterhånden blevet eftermiddag og jeg trængte til en kop kaffe. Vi blev enig om at med alt den frugt og alle de frugtboder der var i området måtte der være et sted der serverede kaffe og frugtpie. Efter at have ledt lidt fandt vi et skilt som pegede på til fruit stand på 89. gade, der solgte pie.

Fint serveret pie

Vi bestilte kaffe, frugtpie og friskpresset frugtsaft, og satte os hen til et lille bord udenfor. Det varede ikke længe før ejeren kom hen til os og ville snakke, hun kunne godt høre at vi ikke var fra byen. Vi fortalte hende hvor vi var fra og om vores tur. Vi fik en grundig forklaring på hvad der var værd at se i området. Da vores kaffe og pie var færdig blev det serveret fint på en papbakke med køkkenrulle i bunden, for hun var ikke vandt til så fornemt  besøg.

Ejeren af frugtboden

Mens vi sad og drak vores kaffe kunne vi høre at hun fortalte nogle af de andre kunder med en vis stolthed i stemmen ” at dem der er fra Danmark” Men kaffen og kagen faldt på et tørt sted vi havde ikke fået noget at spise siden morgenmaden. I frugt boden var der mange slags flotte frugter og lækre delikatesser, vi handlede en del frugt og købte honning med jordbærsmag (det kan for øvrigt ikke anbefales).

Vi kørte til Osoyoos hvor vi fandt et sted at overnatte. Derefter gik vi en tur på stranden for at slappe af og nyde det sidste af dagen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *