Kategorier
British Columbia

Revelstoke – Field.

Vi ankom til Revelstoke omkring midnat, efter en temmelig lang køre tur. Vi viste der var et truck stop ved indkørslen til Revelstoke, hvor man måtte overnatte, så det havde vi besluttet os for.
Hvad vi ikke vidste var at jernbanen gik lige forbi, så den velkendte lyd af et toghorn i bjergene flere gange i løbet af natten, sammen med lastbilernes kompressorer som slog til og fra gjorde at det langt fra blev en rolig nat. Dette mente John dog så rigeligt blev opvejet af udsigten han havde, da han gik udenfor for at barbere sig.

Big Eddy Fuel Service Truck stop Revelstoke

Dagen skulle gå med en tur på toppen af Mt. Revelstoke. Vi havde hørt at der skulle være en masse hårnåle sving op til toppen og at der skulle være nogle fantastiske blomster enge på vej op og på selve toppen. Mt. Revelstoke ligger i national parken af samme navn.
Så efter et besøg på det lokale turist bureau var det bare at begynde turen. Vejen op på toppen hedder Meadows in the Sky Parkway, starter ved 470 m over havet og på toppen er man 1935 m over havet.

På vej op

Vejen er en 26 km smal bjergvej, med 16 hårnålesving, men vejen er i fin stand. På turen op er der for hver kilometer sat et lille skilt op med hvor højt man er over havet.

End of the road

Turen op går igennem skov med cedertræer, skarntydegran, gran og fyrretræer og gennem de subalpine blomsterenge. Der er små “vandfald” langs vejen fra smeltevand og endda et lille “rainforest rest”. Det var en fantastisk smuk tur på vej op, med masser af muligheder for at holde ind til siden og nyde udsigten.

Udsigten ved 760 m over havet

Vi parkerede et stykke fra toppen, smurte vores madpakker og pakkede rigeligt med vand, vejret var igen utroligt varmt. Ruten vi fulgte til toppen hedder Upper Summit Trail, den er ca 1 km lang. Vel oppe fulgte vi de forskellige Trail / ruter rundt. Turene er godt afmærkede så det er nemt at følge dem. Der er 6 korte ruter på godt 4 km i alt. Og 3 længere ruter på mellem 6 og 10 km hver, disse ruter er dags ture. Vi valgte de korte ruter da vi ville nyde den fantastiske udsigt fuldt ud. Stierne førte os rundt til Balsam Lake, en lille alpin bjergsø på toppen som man kan gå rundt om.

Balsam Lake

Forbi Heather Lake, hvor der gror forskellige slags bjerglyng. Videre til First Footsteps Trail, her er der skulpturer og kunst der hylder Secwepemc, Ktunaxa and Okanagan First Nations, som er en del af Canadas oprindelige befolkning. Derefter Firetower Trail, hvor man kommer forbi det historiske brandtårn som blev bygget i 1927 og var i brug til 1988. Da tårnet var i brug sad der en brandvagt øverst i tårnet og holdt udkig efter skovbrande.

Brand tårn

Hele vejen rund var der ind imellem masser af farverige blomster enge. Vi satte os på muren ved udsigtspunktet over Columbia river og spiste vores madpakke med den mest fantastiske udsigt.

Blomstereng

Madpakke udsigt over Columbia river

Efter en fantastisk tur på toppen, stod den på sight seeing i Revelstoke by, men det var alt for varmt. Så vi fandt et sted hvor vi kunne købe en is, hvilket ikke er nemt i Canada. Canadierne har nemlig slet ikke samme tradition med at spise is som vi har. Mens vi nød vores is kiggede vi lidt i oversigten over seværdigheder i Revelstoke og fandt ud af at der var en dæmning lidt uden for byen. Den besluttede vi os for at besøge.

Revelstoke Canyon Dam

Revelstoke Canyon Dam, er bygget i 1984 på Columbia River, den har mulighed for 6 turbiner, de 5 er i brug. Dæmningen har pt. en kapacitet på 2480MW og er 175 m høj. Størrelsen af dæmningen, den mængde vand som tæmmes af den og resultatet der kommer ud i form af strøm er næsten ikke til at fatte. Det er vildt at stå på toppen af dæmningen og når man kigger til den ene side er der vand i niveau med dæmningen men kigger man til den anden side er der 175 m ned til vandet.

dæmning

 

Vores mål for aftenen var Field, for vi ville se om vi kunne komme med bussen op til Lake O’Hara næste dag. Men først ventede der os en tur på 200 km og stadigvæk et par oplevelser denne dag. Da vi havde kørt i ca 40 min. kom vi til Hemlock Grove Boardwalk, det skulle ses. Hemlock Grove Boardwalk er en 400 m lang gangbro af træ. Turen går ind i en tæt skov af store gamle træer som Skarntydegran, Western Red Cedar og nogle af træerne er mere end 350 år gamle. Når man kommer ind i skoven bliver man overrasket over størrelsen på træerne og den frodige under skov. Det var et fint afbræk i vores køretur, og der var dejlig køligt i skyggen i skoven.

hemlock

Vi kørte over Rodgers pass, et bjergpas som ligger i 1330 m højde. Vejen går gennem Selkirk Mountains som er en bjergkæde der strækker sig fra det østlige af staten Washington i USA til det sydøstlige af British Columbia.

På vej mod Rodgers Pass

På vej til Field skulle vi passere Golden, så vi gjorde naturligvis stop ved vores yndlings diner i The Rockies – Legendz diner, hvor vi spiste vores aftensmad. Da vi ankom til Field havde vi ingen plads på en camping plads så vi chancede den og parkerede for natten ved Parks Canada informations center.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *