Kategorier
British Columbia

Osoyoos – Creston

På den ene side af vejen er der vinmarker og frodige frugtplantager. På den anden side af vejen er der en ørken. Vi startede dagen ud med at besøge Canadas eneste ørken, en lille lomme, der står i skærende kontrast til det frodige landskab rundt om. Denne lille ørken på ca 0,3 kvadratkilometer bliver kaldt “The Poket Desert” fordi den ligger som en lille lomme der strækker sig ind i Canada fra USA.

The Pocket Desert

Fra informations centeret er der lavet en sti på 1,5 km beklædt med træ, man kan følge rundt i ørkenen. Stien er lavet for ikke at træde på dyr og planter. Der er 186 arter hvis overlevelse er afhængig af dette lille område. Men selv om det er en ørken er der masser af liv. Bl.a Cottontail kanin, grævling, jordegern, 7 forskellige arter slanger incl. Western rattlesnake, flagermus, ugler, prærieulv og mange forskellige planter.

Kaktus

Det er underligt at gå rundt i denne ørken som ikke er større end at man hele tiden kan se vinmarkerne og frugtplantagerne som ligger rundt omkring. Hvis udviklingen af området omkring fortsætter med samme hastighed som nu, vil de små enklaver af ørkenen som ligger uden for dette fredede område forsvinde helt i løbet af de næste 20 år.

Ørken

Der blev hurtigt varmt, så ved middagstid blev vi enige om at nu skulle vi fortsætte turen. Målet for turen i dag var Creston. Og vi skulle bare nyde det som vi nu passerede på vores vej. Vi kørte ad Crowsnest Highway. Det første lange stræk kørte vi langs den amerikanske grænse.  Og den første by vi kom til på vores vej var Rock Creek. Denne lille by rummer mere end det ser ud til, i 1860 var den faktisk midtpunkt i et Gold rush, som startede ved et rent tilfælde.  To amerikanske soldater var flygtet over grænsen til Canada fordi de blev forfulgt af indianere, de stødte på guld ved Kettle River lige hvor Rock Creek møder den. Da Guld feberen var på det højeste deltog 5000 guldgravere dog mest amerikanere og kinesere. Og selvfølgelig kom det til uenighed, områdets Gold Commissioner, forsøgte at løse konflikten, samtidig med at han skulle drive penge ind for guldgraver licens. Han blev dog hurtig jaget ud af mine lejeren i en byge af sten. Guvenøren blev tilkaldt og han truede guldgraverne på et møde med at han ville sætte soldater ind hvis der ikke blev orden. Dette blev enden på det som blev kaldt the Rock Creek War.

Cafe/ brugskunst butik Rock Creek i den gamle trading Post

Da vi kørte ind byen kunne vi se at der var marked på en lille plads ved siden af et stort hus. Det besluttede vi os for at kigge nærmere på. Det viste sig at være et marked med husflids ting. Der var alt lige fra hjemme dyrket frugt / grønt, hjemme syltede ting, patchwork, strik til træarbejde små boder med rigtig mange fine ting. John forelsker sig i en rigtig flot drejet træ kuglepen lavet af 2 slags træ. Vi ankom desværre lige som de var ved at pakke sammen, men man kunne fornemme at der havde været en del aktivitet. Det virkede som om at alle kendte hinanden så der var en rigtig hyggelig stemning. Huset ved siden af viste sig at rumme en antik/genbrugsbutik som vi også udforskede. Butikken kaldes “Pat’s Rags Relics and Rutabagas” og bestyres af et par driftige ældre damer, som hurtig satte John i arbejde da vi kom ind i butikken, han skulle hjælpe med at hænge et billede op.

Pat's Rags Relics and Rutabagas.

Butikken er for øvrigt kun åben når vasketøjet er hængt ud. Tingene står højt og lavt i butikken og der er meget af alt. Der køres med farve temaer sådan at alt det gule står sammen og alt det blå står sammen osv. Der var rigtig mange sjove ting og jeg skulle lægge bånd på mig selv for ikke shoppe, men heldigvis måtte vi kun have 23 kg bagage på flyet så det løste sig selv.

Pat's Rags Relics and Rutabagas

Vi brugte et par timer i Rock Creek før vi fortsatte vores tur mod Creston. Den næste lille by vi stødte på hvor vi gjorde et stop var Midway. Byen er udgangs punkt for Kettel Vally railtrail en cykel sti som bruger den gamle bane strækning for Kettle Valley Railway. Ruten er 600 km lang og ender i Hope.

Kettel Vally railtrail

Vi stoppede ved det lokale museum Kettle River Museum. Varmen var næsten ikke til at holde ud da vi steg ud af bilen, og der var græshopper alle vegne. Når man gik et skridt lettede der en sværm nærmest som en bølge.

Midway gamle station

Museet fortalte om byens grundlæggelse, det liv som nybyggerne levede, om den gamle togstation og historierne om togene der fragtede nybyggerne. Vi var de eneste besøgende og hende som passede museet fortalte villigt om de forskellige ting i udstillingerne og om hvordan museet var blevet til. Der var mange spændende historier og skæbner blandt tingene på museet.

Guldgraver udstyr

Her er historien om en af de mindre heldige nybyggere i Midway.

Historien om Charles Thomet

Charles Thomet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *