Kategorier
British Columbia

Riverrafting på Kicking Horse River

Hovedmål for vores udflugt vestpå, var en by ved navn Golden, den udmærker sig blandt andet ved at have en ualmindelig flot fodgængerbro henover Kicking Horse River. Den er også hjemsted for Glacier Raft Company, der arrangerer rafting ture på blandt andet Kicking Horse River. Vi skulle ud at rafte! YEEHAW!

Legendz

Vi ankom til Golden sidst på dagen, og havde ikke på forhånd planlagt et sted at overnatte, men allerførst skulle vi have noget at spise! Vi fandt et rigtigt hyggeligt sted i Golden – Legendz Diner, et hyggeligt sted indrettet i 50’er stil med masser af billeder af stjernerne fra den tid på væggene. Maden var god og indbydende, og vi besluttede os for at det ikke var sidste gang vi kom der. På vej til Golden passerede vi en Days Inn, og vi besluttede os for at overnatte der.

Morgenudsigt

Da vi trak gardinerne fra vinduerne om morgenen, mødte der os en fantastisk udsigt. Morgen solen der skinner ind på bjergtoppene, og får dem til at skinne af guld, er et syn vi aldrig bliver trætte af, og her mødte vi det for første gang. Så først efter at have stormet rundt på parkeringspladsen med kamera og stativ, var det tid til et solidt morgenmåltid med pandekager, toast, æg, pølser og bacon. Derefter pakkede vi sammen og kørte ned til Golden.

golden_bro

Vi var i Golden i temmelig god tid, så der var tid til lidt sightseeing først. Golden er en meget stille by først på dagen, men det betød bare at der var fred og ro til at nyde synet af den forholdsvis nye fodgængerbro, som går henover netop Kicking Horse floden. Den er værd at bemærke, fordi den for det første er et ualmindeligt smukt syn, især når man er heldig at fange den i morgensolen. For det andet fordi den er bygget på traditionel manér af lokale materialer, og af frivillig arbejdskraft fra hele verden.

Efter at have taget en masse billeder af broen, kørte vi ned til Glacier Raft Company for at checke ind. Det var med lidt sommerfugle i maven, for vi havde aldrig prøvet det før, og på nogle af filmene på hjemmesiden så det godt nok noget vildt ud, men vi havde booket heldages familieturen, så vi håbede på at slippe fra det med livet i behold.

Vi blev mødt af en venlig og kompetent atmosfære, og fik udleveret våddragter, og efter omklædning var der fælleshygge omkring bål (i juli med 25 graders varme!!!) mens vi ventede på de sidste deltagere. Derefter var det afgang i en gammel skolebus. Vi kørte en halv times tid, og kunne flere steder nyde synet af den flod vi senere skulle ned at sejle på.

Vi blev undervejs underholdt af vores guide Mike, der startede med at give en meget kontant demonstration af hvor meget skade et paddelskaft kunne gøre, hvis ikke man sørgede for at holde styr på det, ved at tilføje en bule til samlingen af buler i bussens tag.

Rafting_redning

Da vi nåede til vores startsted, var det tid til at iføre os hjelm og redningsvest, og Mike instruerede os i hvordan man hjalp hinanden op af vandet, hvis man skulle falde i, og forklarede os hvordan vi i øvrigt skulle gebærde os på floden. Det er i grunden meget simpelt at riverrafte, man skal bare gøre som man får besked på og ro!

Rafting_klar

På det første stræk af turen var floden meget rolig, og Mike brugte tiden på at lære os at ro i takt, holde godt fast i båden og smide os ned i bunden af båden, når han sagde til. Derudover underholdte han os med at forklare os om floden og området omkring floden. Vi så blandt andet hoodoos og bæverdæmninger, og Mike forklarede os at Kicking Horse floden er hjemsted for en ekstra stor bæver race – Kicking Horse bæveren, der lever af en specielt proteinrig kost, nemlig turister der falder i vandet. En melding der fik de to drenge vi havde med til at holde ekstra godt fast i båden.

Rafting_good_time

Rafting_better_time

Efter en lille afstikker ind for at se et hyggeligt vandfald, var det tid til frokost. Inde ved bredden i en lysning, var der opstillet en kæmpe grill, hvor der blev grillet store bøffer, der blev serveret med salat. En fantastisk frokost! Det var også her vi sagde farvel til familien med de to børn, da de ikke var store nok til resten af turen, der skal man være mindst 16. Efter frokost fik vi to nye deltagere med, og de havde brug for at sætte sig ind i tingene en smule hurtigere end vi havde, for nu var floden ikke længere rolig.

Rafting_Excellent_time

Rafting_Fantastic_time

På dette tidspunkt var vi begge solgt. Vi var enige om at vi ville købe den sidste del, som skulle være den vildeste del, af turen til, men det viste sig desværre at den del af turen var lukket på grund af vandmængden. Vi blev tilbudt at tage anden del af turen igen, i stedet for, men den havde vi prøvet, og vi havde en lang køretur tilbage til Calgary foran os, så vi valgte at stoppe efter anden del af turen. Vi var begge enige om at det havde været den mest fantastiske dag, det eneste negative ved dagen var at del 3 havde været lukket. Men vi har lovet hinanden at vi kommer tilbage for at udforske den del næste gang vi er i Canada. Efter at have købt dvd’en med fotos og video, Glacier Raft Company har simpelthen en fotograf, der på udvalgte steder tager billeder inde fra bredden, satte vi os ind i Mosters bil og satte kursen mod Calgary.

lake-louise

Sidst på eftermiddagen nærmede vi os Lake Louise, og besluttede os for at strække ben der. Lake Louise er et meget populært sted, og et yndet udflugtsmål, med kanosejlads på søen og traveture hvor man kan komme hele vejen op til gletcheren for enden af Lake Louise. Vi nød udsigten i en halv times tid, inden vi fortsatte tilbage til Calgary.

Alle fotos fra Rafting turen er taget af Glacier Raft Company

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *