Kategorier
Arizona

Route 66.

Route 66 er nok en af de mest legendariske hovedveje i den amerikanske historie. Hvis man kører turen ad Route 66 føler man sig næsten sat tilbage til 1950’erne eller som en del af Disney filmen Biler, især hvis man følger ruten fra Kingman til Williams.
Oprindeligt blev ruten anlagt som vej mellem øst og vest helt tilbage i nybyggertiden. Man søgte en rute som var åben for passage hele året, altså uden sne og is.
Men det var først i 1920’erne at den egentlige Route 66 blev født. Vejen er 3945 km lang og løber igennem 8 stater.
Under depressionen og i årene efter, da midt-vesten blev ramt af tørke og støvstorme, blev vejen brugt til at søge et bedre liv mod vest i Californien. Under tørken var vejen flugtrute for op mod 250.000 mennesker som drog mod vest.

“The Mother Road” som den blev døbt af John Steinbek i Vredens druer.
From all of these the people are in flight, and they come into 66 from the tributary side roads, from the wagon tracks and the rutted country roads. 66 is the mother road, the road of flight.”

route-66-vej
Historien om denne legendariske vej og tiderne omkring den, kan opleves og læses mere om på Route 66 museet i Kingman. Museet er helt klart et besøg værd, entreen er kun 4$.

Vi havde planlagt at følge Route 66 fra Kingman til Williams, hvor vi ville dreje fra mod Grand Canyon. En del af Route 66 som går igennem staten Arizona er erklæret for “National Scenic Byway – Historic route 66”. Desuden anses strækningen mellem Kingman og Seligman i Arizona for at være den strækning som er den mest originale. Men inden du begynder turen, så gør et stop ved et visitor center, hvor du kan få udleveret et pas til den del af Route 66 som passerer igennem Arizona.

pas-route-66
Passet guider dig ad hele turen og viser nogle stop som kan gøres på turen. Det fortæller en kort historie om vejen, facts og seværdigheder samt indeholder et kort over Route 66. Ved hvert stop er der i passet vist en milemarker så man ved hvor på ruten stoppet er. Der er lavet plads i passet til at man kan samle stempler fra de forskellige stop.

route-66-9071
Turen ad Route 66 tager tid – lang tid, så sørg for at have god tid. Der er så utroligt meget at se på turen ud ad Route 66. Rigtigt mange sjove stop der kan gøres, pudsige mennesker, underlige dekorationer af huse, bilvrag i massevis og masser af rigtig god stemning. En sjov sammenblanding af 50’erne og Flower Power, hvis det er muligt. Souvenir i alle former kan købes langs ruten, både junk og lidt mere kvalitet. Så det er bare at læne sig tilbage og nyde turen. Der er garanti for en super sjov oplevelse.

route-66-collage-1
Turen fra Kingman til Williams er ca. 200 km lang og vi brugte 4-5 timer på turen.
Vores ende station Williams, er en fantastisk hyggelig by. Masser af mennesker, sjove butikker, gallerier/ Native kunsthåndværk, og spisesteder. Det var her hos Cruiser’s Route 66 Cafe at vi prøvede kræfter med The Ultimate Carnivore burger en kæmpe burger bestående af ekstremt meget kød toppet med coleslaw og masser af ost, en rigtig hjerte knuser.

Galleriet “The Gallery in Williams” er helt sikkert et besøg værd. Det er et kooperativ af ca. 30 forskellige kunstnere. De har alt fra keramik, malerier, fotografier til smykkekunst, metal og træ arbejde.
Byen er også hjemsted for Grand Canyon Railway ruten. Turen i tog fra Williams til Grand Canyon tager ca. 2 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *