Kategorier
Californien

Tips til at opleve San Fransisco på cykel.

Da vi planlagde vores tur, blev vi ret hurtigt enige om at vi ikke skulle se San Fransisco fra en af tur busserne som kører rundt i byen. At gå rundt til alt som vi ville se virkede uoverkommeligt når vi kiggede på vores liste. Så vi kom ret hurtig på ideen om at leje cykler til vores eventyr rundt i San Fransisco.

Fordelene ved at cykle rundt var så indlysende at det blev den løsning vi valgte.

 • Det er nemt at komme rundt på cykel
 • Tempo bestemmer man selv
 • Der skal ikke ventes på busser
 • Det er let at ta’ en afstikker fra den planlagte rute
 • Hvis man har fået nok er det bare at vende om og køre hjem
 • Det er sjovt at cykle

Så det føltes som det helt naturlige valg for os.

Der findes adskillige steder rundt omkring i San Fransisco med cykeludlejning. Den udlejer vi valgte var udelukkende fordi det var tæt på vores hotel så det var bekvemt for os.
Leje af cykler forgår enten på time basis eller cyklerne kan lejes for 24 timer. Vi valgte 24 timers løsningen idet det var den billigste løsning for os fordi vi ville bruge hele dagen på at cykle rundt. Det kostede os i alt 102$. Vi gav os god tid og cyklede fra kl 9:00 til kl 19:00. Men man kan sagtens se meget af byen på mindre tid.
Butikken hvor vi lejede cyklerne er åben fra kl 8:00 til 19:30 og hvis man kommer tilbage senere, kan cyklerne afleveres i en “garage” bag butikken.
Cyklerne som vi lejede var udstyret med 24 gear, en lås, der var monteret en bagagebæger og der var en taske på styret, cykelhjelmen var også med i lejen. Cyklerne bar præg af at være udlejnings cykler men fungerede ok. Desuden fik vi et kort med en afmærket rute samt en rute guide. Der var flere forskellige ruter man kunne vælge at køre.
Husk at inden i forlader butikken skal i tjekke bremser, gear og at hjulene er spændt ordentlig fast.
De fleste udlejere kører med det samme koncept med forskellige ruter, som man enten kører selv eller som er guidede ruter og priserne er også stort set det samme.

Selv om San Fransisco er en storby er den som sådan ikke svært at cykle i byen blot man husker på et par ting.

 • Der er temmelig mange ensrettede gader i byen, typisk er det sådan at hver anden vej er ensrettet i samme retning.
  Dog er der gader ind imellem hvor det er tilladt at køre i begge retninger.
 • Byen er kendt for sine stejle bakker og der er mange af dem, men de kan overvindes om ikke andet så mens man trækker cyklen.
 • Der er ikke altid plads til at cykle, men hvis man følger kortet som udleveres er ruten lagt sådan at det går fint, ruten er også lagt så de værste stigninger undgås.
 • Undgå at tage børn med under 12-13 år. Man skal være en sikker/rutineret cyklist for at cykle i byen.

Så er der kun tilbage at ønske god tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *