Kategorier
British Columbia

Vancouver Island del 2

Dagen startede tidligt for vi var bestemt på at ville forsøge endnu engang at se hvaler. For at være sikke på at kunne få en plads inden det blev alt for sent på dagen kørte vi af sted mod Tofino. Vi havde en teori om at der var mere held med hvalerne der. I Tofino mødte vi en hollandsk familie som også havde været med dagen før, de ville også prøve lykken igen, det var også deres sidste chance inden de måtte videre lige som os. Vi var heldig vi kunne komme med en båd allerede kl. 9.00.

Forventningerne til dagens hval udflugt var knap så høje som dagen før. Vi var godt klar over at vi kunne blive snydt for hvaler denne dag også. Vi havde en rigtig fin sejltur med rig mulighed for at se andre dyr bl.a. hvidhovedet havørn, havodder, skarv, delfiner og sæler.

sæl

Efter en sejltur på ca. 40 min, bliver farten sat ned og der bliver sagt at der spottet hvaler lige her omkring. Så steg humøret lige adskillige grader. Vi ligger og sejler stille rundt og får besked på at holde øje med hval blåst. Pludselig siger John at der er blåst, og jeg kan selvfølgelig ikke se det. Men et øjeblik efter dukker der mere blåst op. Der bliver langsomt sejlet tættere på, og nu dukker ryggen af en hval op. Det er en gråhval som svømmer rundt næsten helt inde langs kysten.

Hval1

Desværre var der kun den ene hval, og det var bare rigtigt svært at få et ordentlig billede af den. Jeg havde en forestilling om at den ville både slå med halen og hoppe op af vandet lige som man ser på film. Det gør den skam også, men så skal man følge den i mere end bare de ca. 20 minutter vi var omkring den. Den slog med halen en enkelt gang. Så det blev ikke helt den oplevelse som vi havde forestillet os, men det var alligevel fantastisk at have set en hval i sit rette element.

hval2

På turen tilbage til Tofino satte vi os ned i varmen, og det varede ikke længe inden jeg faldt i søvn op af Johns skulder. Det havde været hårdt at jagte hvaler.

Tilbage på land, provianterede vi lidt i Tofino inden det var tid til at begive os mod fastlandet. På vejen ville vi gøre stop ved Cathedral Grove. Cathedral Grove er en skov af store gamle Douglas fyre træer. Det var næsten som at træde ind i en anden verden, da vi gik rundt imellem de kæmpe store træer som var flere hundrede år gamle. Det største træ er også det ældste. Det er ca. 800 år gammel, 76 m højt og 9 m i omkreds.

john-stor-træ

Omkring år 1200 blev frøet til denne kæmpe sået, Columbus opdagede Nord Amerika i år 1496 næsten 300 år senere. Så når man går rundt blandt disse gamle kæmper bliver ens verden pludselig meget lille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *